In de buurt

Onze suggesties

RivierPark Maasvallei

De Maas. Al eeuwenlang boetseert deze regenrivier het landschap in Nederlands én Belgisch Limburg. Het resultaat is een natuurlijk kunstwerk waar zeldzame planten, dieren en kruiden zich thuis voelen. Het is dan ook een heerlijk decor voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Langs de oevers ontwikkelde zich een snoer van Maasdorpjes. Pittoreske plekken waar u volop geniet van de charmante Maassfeer.

Lees meer

Maascentrum De Wissen

Het Visitor Center De Wissen in Stokkem heeft in de loop der jaren een aantal unieke toeristische attracties ontwikkeld. In het vernieuwde bezoekerscentrum kan u op de eerste verdieping kennis maken met het volledige buitengebied van het RivierPark Maasvallei in een interactieve expo. Ook worden hier tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd over thema’s gerelateerd aan de rivier.

Lees meer

National Park Visitor Center

Het Nationaal Park Hoge Kempen, in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maasmechelen, Maaseik, Oudsbergen en Zutendaal. Het is het natuurlijke ‘hoogtepunt’ van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, gekend van zijn unieke Fietsroute-netwerk.

Lees meer

Beverland

Het kinderpretpark Beverland is maar liefst 16.000 vierkante meter groot en daarmee meteen de grootste tuin van Vlaanderen. Er is een reusachtige binnenspeeltuin, maar ook buiten zijn er schitterende speeltuigen en een uitgebreid terras.

Lees meer

Kunst aan de Maas

Kunst aan de Maas heeft tot doel om zichtbaar te maken hoe het landschap in de Maasvallei gevormd is door menselijke en natuurlijke krachten. Daarin speelt de rivier de Maas een belangrijke rol, maar ook de grens met Nederland, de grindwinning en locatiespecifieke verhalen en mythes zijn mogelijke thema’s waarrond kunstenaars uit binnen- en buitenland kunnen werken. Sommige werken zullen tijdelijk zijn, andere (semi)permanent.

Lees meer

LABIOMISTA

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat u meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur.

Lees meer

GaiaZoo

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. Met oog voor detail creëren wij in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. U reist in GaiaZOO in één dag over de hele wereld. Tijdens een wandeling door een glooiend heuvellandschap, ontmoet u unieke diersoorten, zoals rode panda's, veelvraten, giraffen en gorilla's.

Lees meer

Wijndomein Aldeneyck

In het hart van beide Limburgen, in het pittoreske Maasdorpje Aldeneik, vlakbij de cultuur- en terrasjesstad Maaseik ligt de 7 hectaren grote wijngaard van Karel Henckens en Tine Linssen. Op een zonovergoten zuidoosterhelling langs de Maas met een voor wijndruiven uitstekende mineraalrijke kiezel- en grindterroir verbouwen zij met veel passie wijn die meermaals bekroond is tot Beste Belgische wijn.

Lees meer

Fietsen door …

In Limburg zijn er meerdere unieke fietsroutes waaronder ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk, ‘Fietsen door de Heide’ in Maasmechelen en ‘Fietsen door de Bomen’ in Hechtel-Eksel. Binnenkort komen er nog twee bij: ‘Fietsen onder de Grond’ in Riemst en ‘Fietsen tussen Terhills’ in Dilsen-Stokkem. Naast deze unieke fietsbelevenissen bestaan er nog talloze prachtige fietsroutes in Limburg.

Lees meer

Maasmechelen Village

Midden in de prachtige Limburgse natuur, vlakbij het drielandenpunt, waar België, Nederland en Duitsland samenkomen, ligt Maasmechelen Village, een elegante openlucht winkelbestemming waar u in alle rust winkelt bij enkele van de meest toonaangevende luxemerken ter wereld. Bij Maasmechelen Village winkelt u bij meer dan 100 premium- en luxemerken. U geniet er het hele jaar door van prijzen die tot 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijzen.

Lees meer

Designer Outlet Roermond

Op slechts 3 minuten loopafstand van de historische binnenstad van Roermond ligt het Designer Outlet Roermond. Dit outlet center is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle outlet van Europa met ruim 200 winkels en 25 horecagelegenheden. In het Designer Outlet in Roermond shop je de mooiste merken met korting oplopend tot wel 70%.

Lees meer

Bokrijk

Een bezoek aan Bokrijk is een belevenis van begin tot eind. Ook al denkt u het park goed te kennen, we weten u telkens weer te verrassen. Een namiddag in de speeltuin, een fietstocht met z'n allen of een bezoek aan het Openluchtmuseum, in Bokrijk kan u terecht voor tal van activiteiten.

Lees meer

SnowWorld en Adventure Park Landgraaf

Ervaar de magie van Sneeuw. Geniet samen van een dagje op de indoorskipistes. Naast SnowWorld bevindt zich ook nog één van Europa's grootste klimparken. Het spannendste uitje op hoogte met 25.000m² klimplezier, 1000m ziplines, een échte Alpine Coaster en 2 verschillende klimroutes voor elk niveau!

Lees meer

Blotevoetenpad

Hebt u altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan ons blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Zet al uw zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours.

Lees meer

De grensmaas

De Grensmaas is het deel van de Maas vanaf Maastricht en Smeermaas stroomafwaarts tot voorbij Kessenich en Wessem. De Grensmaas is ongeveer 47 kilometer lang en vormt sinds 1839 de grens tussen België en Nederland, de provincies Belgisch en Nederlands Limburg.

Lees meer

Steden in de buurt

Maaseik

Maaseik is een regionaal centrum, dat de laatste jaren meer en meer furore maakt als toeristische trekpleister. De centrale ligging in de Maasvallei en de aanwezigheid van uitstekende verbindingswegen maken de weg naar Maaseik gemakkelijk. De historische markt – de mooiste van België – blijft het internationaal trefpunt, waar de meest uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Kenmerkend zijn de prachtig gerestaureerde panden in Maaslandse renaissance.

Lees meer

Thorn

Het witte dorpje Thorn was ooit een mini-vorstendom dat werd geleid door een abdis en een klooster met twintig adellijke dames. Nu is het een historische stad. De straten met kinderkopjes, de prachtige abdij en de karakteristieke witte huizen van Thorn trekken veel bezoekers.

Lees meer

Maastricht

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Er is genoeg te doen en genoeg te beleven, voor jong, oud en alles daartussen. Of misschien wilt u de stad op eigen houtje ontdekken. Tussendoor kunt u natuurlijk heerlijk shoppen en aan culinair genot is er geen gebrek!

Lees meer

Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. Omringd door een 5-sterrenlandschap zijn rust en natuur nooit ver weg.

Lees meer

Genk

Ben jij klaar om de wereld in Genk te ontdekken? We ontvangen je graag in onze groene en gastvrije stad. We beloven je niets. Je hoeft ons zelfs niet te geloven. Maar we nodigen je wel geweldig graag uit om zelf te komen beleven hoe Genk ook onder jouw huid kruipt.

Lees meer

Aldeneik

Het wandelgebied Aldeneik heeft een rijke cultuurgeschiedenis en is doorspekt met historische feiten. Rond de Heerenlaakplas kan je rustig kuieren langs het water. Dit gebied werd na ontgrinding in 2002 heringericht tot een landschap met parkachtige allures met verharde paden. Bezoek er zeker ook de pittoreske kerk.

Lees meer
Boek nu icoon

Boek nu